28 Februari 2010

Ja nu är jag faktiskt duktig, jag uppdaterar dagen efter :) Sitter på tåget nu påväg ner emot Gävle, känns som det börjar bli rätt vanligt att åka tåg nu.. Jag hatar att åka den här tiden hem till Gävle för att det är så tidigt och jag vill vara med min älskling så länge som möjligt, men det är ju sista tåget som går på söndagar. Joel hade jätteont i huvudet och magen nu när jag åkte och det lät verkligen inge vidare för han är aldrig sjuk eller han vill aldrig stanna hemma från jobbet för att han är sjuk och nu när han skjusa mig till tåget sa han: -Ja jag kanske får ringa och anmäla mig sjuk.. Verkligen inget bra tecken. Nu rullade vi in till Bollnäs iallafall så nu har jag lyckas fördrivit 10minuter sedan jag steg på.

I veckan skall jag gå på en hel del föreläsningar och jag skall råplugga inför tentan som jag har på lördagen, känner jag att pluggandet inför tentan inte går nå vidare så skiter jag i förläsningar, så kommer iallafall min vecka se ut, jag hoppas på att kanske kunna komma iväg och träna en timme denna vecka också, vore väldigt bra. Sedan så går jag ju till skolan nästan hela tiden också, så det är ju typ 50min promenad varje dag. Nu när jag kommer ner till Gävle så tänkte jag ta ett bad och bara njuta och sedan skall jag väl sitta lite vid datorn och spana på tv sen skall jag försöka vara i sängen till 00.00 iallafall, det är mitt mål :)

Har bestämt mig för att säga upp lägenheten i mars månad med så jag kommer ha lägenheten fram till 1 Juli så att efter sista tentan som är 10 juni, kunna ha tid på mig att städa ut det sista och flytta in hos älsklingen i Arbrå. Känns inte så jätteroligt att flytta in hos honom, men jag har ju nästintill bott med han ända sedan han flyttade in i huset så det känns ändå till viss del att det är mitt, men jag kan ju inte bara slänga upp tavlor som jag vill och sånt utan att rådfråga så som jag gjorde i min lägenhet. Så vi får se hur det blir till hösten om vi kanske flyttar någonstarns tillsammans då, så jag får vara med att bestämma från början :) nog för att Joel har bra smak, men ibland kanske det blir lite för mycket svart.. haha :) till och med en av katterna har ju svart i namnet (svart katt).

Nu i veckan får jag troligtvis reda på om jag har sommarjobb eller inte, och jag verkligen hoppas på att jag får det som jag har tänkt nu. Annars är jag tvungen att söka runt..

Ja nu rullar vi in till kilafors och det har gått yttligare 10min, vilket känns himla skönt. Nu kommer jag inte på mycket mer att skriva så jag tänker kolla runt på andras bloggar istället. :)

Over and OUT!


27 Februari 2010

Ja, då var det lördag kväll och jag och Joel ligger i sängen med varsin dator, Joel kollar på serien house och jag kollar in lite bloggar och skriver nu lite här för att hålla uppdateringen.

Igår var ju jag och Joel och kollade på bostadsrätt, vi hade åkt förbi där tidigare och då var det jättemysigt, alltså utsidan, kändes som en liten fjällby, så kändes det nu när vi kom dit med, men denna gång fick vi ju se insidan och ack så vi blev besvikna, bilderna visade verkligen inte sitt rätta och allt var så mycket mindre än vad vi trott hade vi bestämt oss för att satsa på den så skulle vi behöva göra om allt för att det skulle bli våran smak, väldigt onödigt så det blev ett klart nej för både mig och Joel. Just nu ser det ut som att Joel skall försöka se hur vi kan göra för att få bättre värme här i huset innan nästa vinter och om inte det går så kommer vi troligtvis flytta in i en hyresrätt från 1 oktober, vi får se om det blir i Bollnäs eller Gävle, vore ju väldigt bra med Gävle men då skall det till att De skall sätta in en till flisbil på Joels jobb och den skall vara stationerad i Gävle, det vore ju helt perfekt tycker jag, men det är ju lite önske tänkande med..

Nej men nu har jag uppdaterat lite iallafall, imorgon åker jag tillbaka till Gävle för att vara där i en hel vecka, rå plugg, så förvänta ingen uppdatering. (nu kommer jag väl uppdatera bara för jag skriver så). Joel kommer till mig till helgen iallafall.

Over and OUT!

24 Feburari 2010

och igen, 14 dagar sedan jag uppdatera, jag är verkligen usel.

Sitter nu hemma i min lägenhet i Gävle, har nyss städat hela lägenheten för idag kommer jag få fin besök av herr Jakob "Jacke" Jonsson :) haha, han är här i stan för att vara med på en modeshow.

Idag hade jag föreläsning 10-13 och jag fattade vad läraren undervisade, gud så bra det är att skippa ett par föreläsningar och läsa boken först och sedan lyssna på någon :) Däremot är inte den kurs som jag var på idag den jag har svårast för, det är den jag skall ha imorgon, hoppas jag får samma känsla på den imorgon som den jag hade idag.

om vi backar tillbaka tiden till alla <3 dag då, ja det var förra söndagen men jag och Joel fira den på lördagen eller iofs lite på söndagen också :) Vi var och åt på "akropoliz" gamla highlander inn, vi beställde in en kall förrätt med massa goda röror, var jättegott, sedan tog vi pepparstekt oxfilé, jag tog med potatisgratäng och Joel med klyftpotatis, denna rätt kan jag inte säga att det var någon höjdare, kan få denna rätt på vilken pizzeria som helst och då för 100:- billigare, så nej den var en besvikelse och i och med det så tog vi ingen efterrätt utan vi hade hyrt film innan vi åt på videohallen och en av filmerna kollade vi på när vi kom hem, vi hyrde blue-ray filmer eftersom joel har en sådan spelare, så det blev nyaste transformers eftersom varken jag eller Joel hade sett den, och Joel verkligen ville se den på blue-ray. Den var as rolig och bra, så våran alla <3 dag slutade helt perfekt :) Älskar dig Joel!

Jag och Joel har börjar fundera på framtiden och med det menar vi hur vi skall göra till sommaren och näst kommande år, vi funderar på att flytta ihop "igen" jag är ju ändå där alla dagar jag är ledig och näst intill alla helger om inte han kommer ner hit förstårs, men vi vill bo där han bor nu över sommaren, för det är så fantastiskt fint där på sommaren och helt och hållet underbart, men vi vill inte bo där en vinter till eftersom det är så dålig uppvärmning, visst det är ju speciellt denna vinter säkert och därför vi har så dyra elräkningar, men det är inte bara det, vi står och betalar för dyr el ändå är det inte varmt i huset, taket är inte tätat och det drar i alla fönster och nästintill över allt, så varför skall man stå och betala över 20.000:- ett år till när man vet hur jävligt det varit så vi har ett ganska stort dilemma, vart F*N ska vi bo? Både jag och Joel har svårt för att veta hur vi vill bo, ena dagen känns det perfekt med bostadsrätt, andra dagen vill vi ha hyresrätt, ibland vill vi köpa hus och ibland vill vi bygga eget. Hur skall man kunna veta vid 20-25 års åldern hur och vart man vill bo? Att bo i hyresrätt är ju att kasta alla pengar i ett hål, men skulle vi kunna göra detta ett litet tag kanske? tills vi vet bättre? Att skaffa bostadsrätt, jaga då måste man ta lån och ändå betala hyra varje månad, en hyra som oftast inte är så bra om man vill ha något större såsom en 3 eller 4a, Både jag och Joel tycker om att ha någonslags uteplats, bara det är en liten betongplatta med en stol och ett bord på, bara det är på marknivå.. Om vi skulle köpa ett hus så skulle det bli ungefär samma kostnad som en bostadsrätt, om huset kostar max 1 milj, men hallå mellan åldern 20-25, måste man verkligen ta det stora beslutet för att köpa ett hus då för att bo billigt och så som man vill? Bygga eget då? tänk att få tomten där Joel bor nu, att få bygga ett alldeles nytt hus som ser ut precis som vi vill och att båda har jobb inom 6mils radie, ja ni hör hur det låter, som en riktigt dröm och som att ta vatten över huvudet. Ja det är ett jäkla dilemma vi har och hur man skall lösa det? Ja dte vet jag faktiskt inte, vi kommer väl få fortsätta prata om detta varje kväll innan vi går och lägger oss, varje morgon när vi vaknar och vid alla måltider vi delar, vi står helt enkelt still.. Men en sak är iallafall positivt, på fredag skall vi kolla på en bostadsrätt som både jag och Joel gillar på det lilla vi har sätt, men mycket kan ändras när vi får se det.

Ja nu har jag skrivit av mig lite, tänkte kila iväg ner på stan nu innan jag skall tvätta vid 16.

Over and OUT!


10 Feburari 2010

Hej hallå, det var nu 3 veckor sedan jag updaterade igen, jag glömmer att updatera hela tiden, jag läser bloggar nästan varje dag men ändå har jag varken lust eller tid att skriva i mina egna :/ Jag har börjat med nya kurser nu iallafall microekonomisk teori A och macroekonomi A, båda kurserna på 7,5hp, dessa kurser ingår i huvudämnet nationalekonomi, förra halvåret avklarade jag 4 kurser på 7,5hp inom huvudämnet Företagsekonomi. I dessa två kurser som jag har börjat med nu handlar det mycket om grafer och linjer och även ekvationer, det är väldigt intressant att se hur mattematiska uttryck och termer kan förklara människors och länders beteenden, jag har självklart valt rätt linje. :) Det var lite om skolan.

Hur är då mitt liv i lägenheten? Jo det är ju bra de dagarna jag är här, när jag är ledig vill jag helst hem till Joel, för det finns ju inte så mycket att göra i min lägenhet på vintern när man inte kan gå ut och göra saker och så. Jag och Joel funderar på att flytta ihop "igen" (jag bodde ju nästan helt och hållet där innan jag flyttade till Gävle.) till sommaren. Ja det var om boendet i Gävle och hur framtiden troligen ser ut.

Gårdagen var min mammas födelsedag och då var min brors present till henne att bjuda henne och vi i familjen på middag, så igår vid 16 så hämtade jag,pappa och melker (hunden) upp mamma på jobbet och mamma fick överraskningen att jag var med eftersom jag redan grattade henne i helgen (för jag trodde jag inte jag skulle vara i arbrå igår). Jag och pappa åkte runt lite i bollnäs för att mamma inte skulle fatta vart vi skulle, men sedan stannade vi uranför brosans och hans flickvän Annas lägenhet på gärdet och mamma verkade uppskatta att vi inte skulle längre än så eftersom pappa hade sagt tidigare att det tar ett tag att åka till restaurangen. Dte började med att vi fick lite att dricka hos brosan och Anna, sedan fick vi förätt bestående av en brödskiva granerad med adcocadoröra och rödlök, och räkor för dem som tyckte om vilket inte jag gör, man det var väldigt fint upplagt och gott. Sedan vart det varm rätt som bestod av fläskfilé i ung med en underbar sås som innehöll, en hel del olika gräddprodukter såsom matlagningsgrädde,vispgrädde,creme fraish och sedan "mangochutney" och kanadensisk whiskey till detta serverades egna potatisklyftor. Sedan vart det efterrätt som var en slags smoothie gjord av frusna hallon och tror det var kesella sedan smulade digestiv kex ovan på. En väldigt lyxig och fin middag med andra ord. Innan middagen öppna även mamma presenter ifrån min syster och systerdotter som var en jätte snygg väska med nitar och en mjuk tunikaklänning, väldigt fina presenter, av mig och Joel fick mamma 300:- presentkort på åhléns. Jag hoppas du fick en bra födelsedag mamma och åter grattis i efterskott :)

Till helgen är det alla <3 dag, eller närmare bestämt på söndag, men jag och Joel har bestämt att fira denna dag på lördagen med middag på akropolis i Bollnäs, har aldrig ätit där så verkade som en bra idé att testa det denna helg. Vi skall äta gott och må bra, sedan på söndagen skall vi ha en hel dag med bara slapp och kärlek, så slipper man ut och ränna på en dag när säkert väldigt många fler människor är ute :) Ja där har vi vad som händer till helgen med. 

Något jag glömt att skriva om?
Inte vad jag kommer på men jag har väl glömt att skriva att jag älskar min pojkvän Joel Lundquist. :)

Nu blir det lite World Of Warcraft, sedan sängen, börjar inte förens 13.15 imorgon men skall inte vända på dygnet bara för det.

Over and OUT!


 

RSS 2.0